Friday, February 20, 2009

My wife visiting me..here in Saudi..

Assalamu'alaikum...

Dah 37 hari isteri aku berada di sini sejak 15/1/09 yg lepas..susah sngt nak balik..angkut jer la ke mari..insya'allah 3 hari lagi kami akan berangkat pulang balik ke Mesia..cuti aku dah approved..Yeeaahoo...Alhamdulillah..smg semuanyer berjalan lancar.Selama isteri aku ader kat sini,rajin la jugak berjalan..alah bukan ke mana sgt pun..biasalah, g mekkah, Medinah, Jeddah & Badar..nak g lain2 tmpt jauh sgt..ni pun dah kira ok la..mcm2 gak la beli buat buah tangan..tgk gaya happy jer Mem aku..sibuk nak duduk sini terus..tengok la nanti..bila masa yg sesuai..ikut keadaan ekonomi gak..hehehe..Ok la..that's it for now..wish happy for all..
Wassalam..

Sunday, February 15, 2009

New Era...meniti perjalanan.

Assalamualaikum...buat keluarga & teman2 seperjuangan..jauh di mata..dekat di hati..
Dah 3 bulan lebih rasanya tak update blog..mcm2 perkara dah berlaku..bnyk urusan buat ketika nih..alhamdulillah..life still go on..ader peluang lagi tu..kawan2 pun ramai yg dah smpi ke sini..especially to Bojan & Bijan, sorry...cause lost contact.Slmt memulakan cabaran baru..pada yg masih di Titan, miss u all..ni ado la sikit2 gambo kek sini..utk tatapan..hahaha...Ok lah..Lastly..sorry atas kesibukkan diri ana..insya'allah..lain masa berjumpa lagi..

Saturday, November 8, 2008

Life's go on and on

Assalamualaikum...

Smg berbahagia & gumbira to all of my friends & family...smlm genaplah 4 bulan aku berada di sini..alhamdulillah segalanya berjalan dgn baik...cuma..kapan aku nak pulang, masih menjadi tanda tanya..??? kerenah birokrasi di mana jua..jgn diperlakukan seperti hamba sudahlah..Jd utk mengisi masa lapang dan kekosongan di sini, haruslah dipenuhi dgn pelbagai aktiviti..selain keje,makan,tido,memasak,mengemas..skang kitaorng selalu menghabiskan masa di Sport Compleks berhampiran..main ping pong,billiard @ berenang..dpt jugaklah menggerakkan sendi2 yg dah mula berkarat...hahaha..Oh ya..skang ni gak aku dah mula masuk 12 hours shift buat sementara waktu..join pre-commisioning team.. 4 hari keje 2 hari cuti dan seterusnye.. dpt la OT skit...syukur alhamdulillah...

Ohhh rindunya aku kat Mesia & family.. beginilah rasanya bila berjauhan.. kesabaran adalah segalanya..namun aku peroleh pengalaman di sebalik kesukaranku di sini..yg tak bisa dibeli dgn wang ringgit..smg semua ahli keluargaku & kawanku di Mesia diberikan kesihatan serta kesejahteraan dariNya..insya'allah

Friday, October 31, 2008

Long time no see...

Assalamualaikum wbt....

Berakhirnya sudah Shawal...sepanjang bulan ni juga la aku tak der update ruangan nih..mungkin sibuk @ menyibukkan diri dgn berbagai kegiatan...mcm kat Mesia juga, ramai sahabat2 yg buat jamuan Hari Raya...di samping tu para M'sian di sini juga ada menganjurkan Majlis Sambutan Hari Raya di Dolphin Beach Resort...mcm2 aktiviti ada pd hari tu..yg paling bestnyer adalah pertandingan bola tampar antara rumah2 married bachelor, family, budak2 Aker & wakil konsulat Mesia..tp group rumah kami tewas...melepas SAR 1000...hahaha..
menang kalah adat pertandingan,yg pentingnya kami semua seronok dpt bersama2 meluangkan masa..& mengeratkan silaturrahim..
Pd hari Rabu 30 Okt 2008 pihak Konsulat Malaysia di Jeddah ada megadakan sambutan Hari Raya..kami dijemput hadir..cantik..peluang mcm ni bukannye slalu dtg..soo kena la gi tgk aper cerita..pd mlm tu ramai gak M'sian yg berkumpul di sana..ada la dekat 1000 org kot..meriah...mcm biasalah acara makan2 dan ader juga karaoke(ramai gak yg lepas gian)rupanyer ramai gak org Mesia kat sini..baru la aku tau..emmm..ternyatalah ramai tenaga kerja yg diambil berkerja di sini...ini menunjukkan rakyat Mesia ni diterima & berkebolehan utk bekerja di luar..bukan setakat di tanah air jer..bangga gak berada di kalangan mereka nih...hehehehe..
Tapi bila aku nak balik cuti ke Mesia nih..dah rasa rinduuu banget...ni semua angkara si dia tu lah yg tak bagi balik...hampeh..tp tak per..aku bleh sabar lg nih..tunggu jer la.. One day i'll be back... insya'allah..

Thursday, October 2, 2008

Experimental in Yanbu

Assalamualaikum...

Ari tu masa gi jamuan kat umah Leman..kita org ade makan kuih yg dihidangkan..emm sodap botol kuih conflakes madu tuh...Soo kita org pun plan nak try buat bila balik umah nanti..Dari nganga jer tak der aper nak buat kan..kan..
Alhamdulillah hasilnyer bleh tahan lah.. not bad..marvelous..hehehe..Akhirnyer berjaya gak kami buat kuih raye sendiri..klu kat kampung tak penah pulak terfikir nak buat mcm nih.. itulah yg terjadi bila dah berada jauh dr keluarga..kena la usaha sendiri..lihatlah hasilnyer..

Jamuan Hari Raya di rumah Leman & Zuraili

Assalamualaikum....

Slmt menyambut hari lebaran buat semua..Slalunyer klu kat Mesia mesti meriah sambutannye..skang ni slalunyer sibuk mengatur jadual utk ke rumah2 terbuka anjuran kaum keluarga & teman2..tp kat sini biasa2 jer aku tgk..tp syukur alhamdulillah..pd malam hari raya kedua & tgh hari rayer ke-3 kami mendpt jemputan jamuan hari raya ke rumah En. Sulaiman Mardi & En. Zuraili..eemmm peluang mcm ni tak bleh dilepaskan..bila lg nak rasa masakan juadah Hari Raye ala2 Mesia..fuuhh terubat kepingin nak merasa suasana makan beramai2 pd hari rayer sebegini..
Namun jutaan terima kasih aku ucapkan buat 2 keluarga ni kerana menjemput kami makan & menyemai sedikit budaya kunjung-mengunjung di bumi Arab nih..tahun depan jgn lupa jemput kami lg eh..hehehehe..insya'allah..
Sekian..Wassalam

Tuesday, September 30, 2008